Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το Πολυσυνέδριο MONEY SHOW στο ATHENS HILTON με 70000 επισκέπτες (πλούσιο φωτογραφικό υλικό)


Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Πολυσυνεδρίου MONEY SHOW στο Ξενοδοχείο ATHENS HILTON κατά τη διάρκεια του τριημέρου 8-10 Ιανουαρίου 2016   με  το πλήθος των επισκεπτών να ξεπερνάει τους 70.000 στον αριθμό. 

Από την Παρασκευή 8  Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου πλήθος κόσμου προσήλθε για  να παρακολουθήσει τα συνέδρια και τις διαλέξεις που διοργάνωσε ο  Πνευματικός,  Πολιτιστικός,  Οικονομικός, Εμπορικός και  Επιχειρηματικός κόσμος της Αθήνας και όχι μόνο στα Πλαίσια του  " MONEY SHOW".


 Πλήθος Συνεδρίων και σημαντικές διαλέξεις διοργανώθηκαν από τον  Επιχειρηματικό και Πνευματικό κόσμο αλλά  και πραγματοποιήθηκαν  ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής  .
 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ UNESCO (WFUCA)ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

Ο Γιώργος Παπαδάκης βραβεύτηκε απο την Unesco Πειραιώς και Νήσων και τον Πρόεδρο της, Ιωάννη Μαρωνίτη,για την ακούραστη προσφορά του στη δημοσιογραφία,την κοινωνία και τον εθελοντισμό






ΚΑΙ Ο Δήμαρχος Μαραθώνα ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ
psinakis-3

psinakis-5

Το Money Show ξεκίνησε  την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο Hilton με μεγάλη επιτυχία. Σε μια από τις πολλές αίθουσες που διεξαγόταν το Forum το Σάββατο 10 Ιανουαρίου , μίλησε ο Δήμαρχος ΜαραθώναΗλίας Ψινάκης, συζητώντας με νέους ανθρώπους, σπουδαστές, καθηγητές και δημοσιογράφους.   Επίσης συζήτησαν με τον κύριο Ψινάκη άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και άλλοι δήμαρχοι, ενώ στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Ένωσης των Γενικών Γραμματειών των δήμων Ελλάδας, Μιχάλης Χρηστάκης.
Ο Ηλίας Ψινάκης αποκάλυψε τα σχέδια του για το δήμο Μαραθώνα και το ίδρυμα Marathon Foundation, αποκαλύπτοντας πως θέλει να δημιουργήσει ένα Μουσείο αφιερωμένο στονΜαραθώνιο, μίλησε για την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας, ενώ δεν δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική στο κράτος και το δημόσιο.psinakis-4
“Χαίρομαι που απευθύνομαι σε νέους ανθρώπους. Εσείς είστε το μέλλον της χώρας. Παραλαμβάνετε καμμένη γη, γιατί η δική μου γενιά τα έκανε “θάλασσα”, αλλά υπάρχει δυνατότητα να συμβάλει στην αναγέννηση της χώρας. Προτεραιότητα είστε εσείς που θα παραλάβετε τη χώρα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κοινά γιατί ξέρω πόσο ανεκμετάλλευτη είναι η χώρα μας σε όλους τους τομείς, ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επέλεξα τον Μαραθώνα γιατί ζω εκεί και έχει ένα διεθνές “Brand Name”. Συνεργάστηκα με ανθρώπους από ΛονδίνοΒρυξέλλες και Χονγκ Κονγκ. Οι Κινέζοι ασχολήθηκαν πολύ με το όραμά μου, αλλά ήταν αρκετά απαισιόδοξοι λόγω του κακού συστήματος στο Δημόσιο. Μου είπαν να φτιάξω ένα ίδρυμα, όπου μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που θα κάνει διοργανώσεις εκεί και θα προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας, όχι μόνο της περιοχής του Μαραθώνα. Θα μπορεί να ανακουφίζει τους αναξιοπαθούντες. Θα προσφέρει τροφή, νερό, ιατρική περίθαλψη στις ευπαθείς ομάδες.
Το ίδρυμα το ονόμασα Marathon Foundation γιατί εγώ κάποια στιγμή θα φύγω, ο Μαραθώνας θα μείνει και θα παρακινήσει κι άλλους δήμους. Eπίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε αμφικτιονίες με άλλους δήμους. Βάσει νόμου αν ενωθούμε με 3 δήμους ή και περισσότερους γινόμαστε σαν ένωση διεθνής οργανισμός. Μπορούμε να φτιάξουμε μια αμφικτιονία με έναν ελληνικό δήμο της Κύπρου, με έναν δήμο από την Τουρκία κι από την Ιταλία. Η Ελλάδα μόνο κέρδος θα έχει από αυτά τα κονδύλια, που θα αξιοποιηθούν σωστά. Επαναλαμβάνω όμως πως η γραφειοκρατεία και το κατεστημένο στην χώρα μας είναι το μεγάλο εμπόδιο.psinakis-3
Ευτυχώς έχω καλούς συνεργάτες που τους ακούω πιστά σε όλες τις συμβουλές τους, όπως ο κύριος Χρηστάκης, που είναι το Α και το Ω της αυτοδιοίκησης. Θέλω να χτίσω ένα μουσείοΜαραθωνίου Δρόμου. Έκανα μια εκδήλωση και τίμησα όλους τους πρέσβεις για την προσφορά τους στην Ελλάδα και κυρίως για τον Μαραθώνιο. Αυτό που κατάλαβα είναι πως οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκτιμούν την Ελλάδα και θέλουν να βοηθήσουν. Ακόμα και εσάς τα παιδιά μέσω υποτροφιών.
Αλλά από ιδιωτική πρωτοβουλία, γιατί αν περιμένουμε από το κράτος τότε εσείς οι νέοι θα αναγκαστείτε να φύγετε για το εξωτερικό. Η Ελλάδα αναβλύζει πολιτισμό και η βαριά της βιομηχανία πρέπει να είναι ο τουρισμός. Αυτό το γνωρίζουν στο Εξωτερικό. Υπάρχουν ξένοι επιχειρηματίες που θέλουν να δώσουν χρήματα, με διαφάνεια, μη κερδοσκοπικό, αλλά δεν θέλουν να εμπλακεί το δημόσιο.”
Σε εκείνο το σημείο ο κύριος Ψινάκης έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Ένωσης Γενικών Γραμματέων των δήμων της χώρας, τον Μιχάλη Χρηστάκη, ο οποίος δήλωσε: “Τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση ξεκίνησαν πριν από την κρίση και το περιβάλλον ήταν πολυσύνθετο για να παράγεις αποτέλεσμα στο πολιτικό πεδίο με πολύ μεγάλη δυσκινησία στο υπηρεσιακό κομμάτι. Δημιουργήθηκε, όμως, μια επιστημονική ένωση με σκοπό να προσφέρει τεχνογνωσία και να την μοιράζει στους δημάρχους και τους γενικούς γραμματείς.  Μέχρι σήμερα το “Money Show” αφορούσε επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια, είπαμε, λοιπόν, να τα συνδέσουμε αυτά με τον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, φτιάχνοντας το Forum “Αυτοδιοίκηση και Επιχειρηματικότητα“.
Οι Μη κυβερνητικές και κερδοσκοπικές Οργανώσεις να συνεργαστούν με τους δήμους. Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δράσεις των δημοτικών φορέων, όπως το αναπτυξιακό κομμάτι των λιμανιών, την ανακύκλωση απορριμάτων και άλλα πολλά. Η καινούργια δύναμη είναι ο τουρισμός και η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης και οι νέες υποδομές. Ο πολιτισμός, όμως, είναι μια παραγωγική δύναμη ανάπτυξης, αν αξιοποιούσαμε σωστά τον πολιτισμό μας θα μας επέφερε σαν χώρα 4% στον ΑΕΠ.
Ο Ηλίας Ψινάκης κινείται σε αυτό το πλαίσιο, θέλει να απεγκλωβιστεί από την κλασσική διαδικασία υιοθετώντας το city branding, να προωθήσει δηλαδή το όνομα της πόλης του, κάνοντας την επισκέψιμη με ποιοτικές προδιαγραφές. Το ίδρυμα θα συνδέει την έννοια τουΜαραθώνα, μέσω του ευ αγωνίζεσθαι, με τον πολιτισμό. Θέλει τον Μαραθώνα να τον κάνει παγκόσμιο όνομα, μέσα από πολλές και ποιοτικές δράσεις. Αυτό όμως θα επηρεάσει θετικά όλη τη χώρα. Γιαυτό ιδρύθηκε το Marathon Foundation, για να προχωρήσουμε στην λογική του “city branding”. Στόχος είναι η ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού.
Ο Ηλίας είναι οραματιστής και χαίρομαι που συνεργαζόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε τονΜαραθώνιο σημείο αναφοράς της Ελλάδας. Σε όλο τον πλανήτη γίνονται κάθε μέρα 6Μαραθώνιοι δρόμοι. Είμαι πεπεισμένος πως αν όλοι μας έχουμε μια θετική διάθεση για συνεργασία με στόχο το κοινό καλό κι όχι το προσωπικό συμφέρον, τότε θα επωφεληθούμε, αλλά αυτό πρέπει να γίνει σωστά, μεθοδευμένα και στοχευμένα.”
Στο τέλος της ομιλίας ο Ηλίας Ψινάκης κι ο Μιχάλης Χριστάκης ευχαρίστησαν θερμά το κοινό, συζήτησαν μαζί του, ενώ παρουσιάστηκαν οι δράσεις του δήμου Μαραθώνα το τελευταίο διάστημα.


Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, στη Θεματική Ενότητα «Νέες Τάσεις στο Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο διαχείρισης απορριμμάτων και οι προκλήσεις για την Ελλάδα»,στο πλαίσιο του προγράμματος ανοικτών εκδηλώσεων ATHENS HILTON MONEY SHOW 2016 για τη διαχείριση απορριμμάτων

Γ. Πατούλης προς Κυβέρνηση: «Δώστε άμεσα στους δήμους τη δυνατότητα χωροθέτησης χώρων και των «πράσινων σημείων» για να λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις»

Το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, ριζικά και αποτελεσματικά, με όρους όχι μόνο περιβαλλοντικούς και εθνικούς, αλλά και όρους ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Είναι ένα ζήτημα εξόχως πολιτικό αλλά ως αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως εκ τούτου το κεντρικό κράτος οφείλει να επιλύσει άμεσα σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η διασφάλιση πόρων για κατασκευή υποδομώναλλά και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα δίνουν στους Δήμους τη δυνατότητα να χωροθετούν τους χώρους και τα «πράσινα σημεία» στα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σήμερα στην παρέμβασή του στη θεματική ενότητα «Νέες Τάσεις στο Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο διαχείρισης απορριμμάτων και οι προκλήσεις για την Ελλάδα», των ανοικτών εκδηλώσεων ATHENS HILTON MONEY SHOW 2016.
 
Τίτλος Έργου ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ)  Ζωγράφος Κωνσταντίνος Βερούτης





Η Γλύπτρια Βιβή Πανταζή Ευδαίμων δίπλα στο έργο της κατα της διάρκεια της Έκθεσης ζωγραφικής. 

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 51 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

 Στα πλαίσια του MONEY SHOW που είναι το μεγαλύτερο Πολυσυνέδριο της ΝΑ Ευρώπης διηξήχθη και ομαδική έκθεση ζωγραφικής 51 εικαστικών δημιουργών. 



 Έργο του γνωστού και σπουδαίου ζωγράφου-στοχαστή  Βασίλη Αράπη



Η Ζωγράφος Ολυμπία Μπουχλαριώτου μαζί με το έργο της

Αίσθηση  προκάλεσε  η Ομιλία του  Βασίλη Αράπη δρ.φιλοσοφίας και μεγάλου εικαστικού δημιουργού 

    Γλυπτά της Στυλιανής Παπαθανασίου




Με  τεράστια  επιτυχία και με  πολύ μεγάλη  προσέλευση   κόσμου ολοκληρώθηκαν και οι εκδηλώσεις της UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια του MONEY SHOW.
Μία εξαιρετική βραδιά προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη Γιώργου Κριμιζάκη διοργανώθηκε απο την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και τον Πρόεδρο της κο Ιωάννη Μαρωνίτη λόγω της Παρουσίασης του βιβλίου-βιογραφία του Δημοσιογράφου Πάνου Καλουδά για τον Γιώργο Κριμιζάκη "Ο Ποιητής της Μελωδίας" την 2η μερα του Συνεδρίου με την συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών όπως του Κώστα Βενετσάνου του Γιάννη  Πετρόπουλου. κα σε μία κατάμεστη αίθουσα .  
Ο Δημοσιογράφος Πάνος Καλουδάς ,ο Βουλευτής και Δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος ,ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης 
O  δημοσιογράφος και εκδότης του «Αδέσμευτου Τύπου» , Δημήτρης Ρίζος μαζί με τον Γιώργο Κριμιζάκη
Γιώργος Κριμιζάκης
Γιάννης Πετρόπουλος

Η Δέσποινα Μοιραράκη με τον συζυγό της Γιάννη Κοντούλη


ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΗΣ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩς ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ



Ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων  κος Ιωάννης Μαρωνίτης βραβεύει την Δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 κα Μπάγια Αντωνοπούλου

Ο Πρόεδρος   της Ένωσης Καλλιτεχνών  κος Στυλιανός Μαρούλης.

Παρουσίαση   της βιογραφίας  " Γιώργος Κριμιζάκης... Ο ποιητής της μελωδίας"  
 του δημοσιογράφου -συγγραφέα Πάνου Καλουδά από τις εκδόσεις ''Αρναούτη'' 





Κλαίρη Δικαίου Έργο  "Aegean Reflection" ( Οι 2 βάρκες).


Το σίγουρο ειναι οτι στην Ελλάδα του 2016 διοργανώνονται πολύ όμορφα και σπουδαία πράγματα με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό και είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της  Χώρας μας .
Είναι ένα Μήνυμα Πνοής ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τον τόπο μας πολλά βήματα μπροστά.
Ειδικά όταν ενώνεται ο Καλλιτεχνικός,Εμπορικός Επιχειρηματικός, Πολιτιστικός κόσμος της Χώρας τότε η θέληση και η δύναμη για ενα καλύτερο  Αύριο ισχυροποιείται. 

Στα πλαίσια του Money Show στη διάλεξη της κας Λαουτάρη   ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής κος Γιώργος Τσούκαλης και ο κος Γιώργος Καλλιακμάνης Πρόεδρος των Αστυνομικών της ΝΑ Αττικής τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση


Θάνος Μπελαλίδης -Mάρεα Λαουτάρη



 Παναγιώτα Μπλέτα-Ηλίας Παπακωνσταντίνου-Μαίρη Γραμματικάκη και Μαρούσα Στρογγυογλου 



Το Έργο  της εικαστικού Βασιλικής Ξηράκη ταξιδευει για Αγγλία  .. 
Η Ιστορικός Τέχνης Άννα Πατσουράκη και η Ζωγράφος Βασιλική Ξηράκη δίπλα στο πλοίο της ...


 Γλυπτική-Ζωγραφική από τον σπουδαίο εικαστικό   Μιχάλη Μιχαλάκη  
Εδώ ο Ζωγράφος με το έργο του 
 
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Εκδήλωση του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαικών Θεμάτων

Θεόδωρος Χουλιάρας « ΝΑΥΤΙΛΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ»,



 Σεμινάριο του Άκη Αγγελάκη στα πλαίσια του " Μoney  Show 2016”, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, με θέμα "Όραμα Ζωής! Ξανασυνθέτω το παζλ της ζωής μου!".

Άκης Αγγελάκης - Tι θα έλεγα στο γιο μου

Φεστιβάλ Εθελοντισμού και Πολιτισμού  

Φεστιβάλ Εθελοντισμού και Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα


Το επόμενο ραντεβού του MONEY SHOW  είναι στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο.