ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό αλεύρι
750γρ.βούτυρο γάλακτος
2 κρόκους αυγών
2 ποτήρια του νερού αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντε
2 βανίλιες
ελάχιστη σκόνη γαρύφαλλο
1 ποτήρι του κρασιού με 1/4 ούζο,1/4 λικέρ,1/4 κονιάκ,1/4 πορτοκαλόζουμο
άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
λίγο ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 5 λεπτά έως ότου αποκτήσει κρεμώδη υφή
Προσθέτουμε στο μείγμα πρώτα τους κρόκους των αυγών
Μετά προσθέτουμε το ποτήρι του κρασιού με τα ποτά στο μείγμα όπου μέσα έχουμε ανακατέψει τη σόδα
Προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχαασπρισμένη και κοπανισμένη,το γαρύφαλλο,τις βανίλιες και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε πλέον με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να μην σκάει.
Κατόπιν κόβουμε μικρές μπαλλίτσες από τη ζύμη και πλάθουμε τους κουραμπιέδες.
Τους τοποθετούμε αραιά σε ταψί που έχουμε βάλει πρώτα λαδόκολλα στον πάτο του
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15-20 λεπτά
Βγάζουμε τους κουραμπιέδες και όπως είναι ζεστοί τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε με άχνη ζάχαρη
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ