Πάσχα με χιόνια: Mετά την Πάρνηθα και την Πεντέλη, το έστρωσε και στο οροπέδιο Λασιθίου!

χιονι παρνηθα
Καλή Ανάσταση είπατε; Μάλλον για Καλά Χριστούγεννα είναι ο καιρός, με την Πεντέλη και την Πάρνηθα χιονισμένες, τη θερμοκρασία στους 3 βαθμούς και τους δρόμους γεμάτους νερά από την πρωινή βροχή, ενώ με καταρρακτώδη βροχή “ξύπνησαν” τα βόρεια προάστια.
Πηγή Φωτογραφίας: NewsIt
Πηγή Φωτογραφίας: NewsIt
Αλλά δεν είναι μόνο η Αττική που “γύρισε” στον χειμώνα. Είναι και όλη η υπόλοιπη χώρα. Μάλλον ο χειμώνας αποφάσισε να μείνει να περάσει το Πάσχα μαζί μας. Στο Λασίθι, το Οροπέδιο έγινε επίσης… λευκό, από τη χιονόπτωση. Το αποδεικνύει και μια φωτογραφία που “ανέβηκε” στο Facebook από τον Ζαχάρη Τζανάκη.
φωτο Λασίθι




















Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιόνια, ομίλη επικρατούν και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Το χιόνι φτάνει τα 40 εκατοστά στη βάση και 70-80 εκατοστά στην κορυφή, στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, 10 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν και 4 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού.
Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι πνέουν στο Καϊμακσταλάν, που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, ενώ οι δρόμοι προς το χιονοδρομικό είναι κλειστοί από τα ανεμοσούρια. Αλυσίδες απαιτούνται για τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών, τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καθώς υπάρχει παγετός σε ορισμένα σημεία. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.
Καταιγίδες, βροχές, χιόνια και κρύο θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα. Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές θα επικρατήσουν οι βροχές, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νότια.
Οι άνεμοι είναι βοριάδες,  στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Γι’ αυτό άλλωστε και κάνει κρύο! Και θα κάνει και σήμερα!
Οι μετεωρολόγοι, πάντως, έχουν υποσχθεί ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα φτιάξει και το Πάσχα το σούβλισμα του αρνιού θα γίνει με λιακάδα!
ΠΗΓΗ www.newsit.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ