Σεσημασμένος κακοποιός παρέσυρε με κλεμμένο ταξί αστυνομικό


Αιματηρή κατάληξη είχε ο εντοπισμός από αστυνομικούς, ενός σεσημασμένου 40χρονου κακοποιού, ομογενή από το Καζακστάν, τα ξημερώματα στην Καλλιθέα.
AdTech Ad
Συγκεκριμένα, ήταν περίπου είκοσι λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα Κυριακής, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ένα ταξί που είχε κλαπεί από τις 27 Φεβρουαρίου να κινείται στην συμβολή των οδών Αγίων Πάντων 85 και Θησέως.
Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Ο ένας αστυνομικός στάθηκε αριστερά δίπλα του και ο άλλος στην πίσω πλευρά του οχήματος. Τότε, ο δράστης πάτησε γκάζι και παρέσυρε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τον στα πόδια.
Ο άλλος αστυνομικός τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε μία φορά προς το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η σφαίρα να εποστρακιστεί στην κολώνα της πόρτας και να καρφωθεί στο κεφάλι του δράστη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δράστης είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, αξιοποιώντας τον νόμο Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών, ενώ σε βάρος του είχε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων για κλοπές και εμπορία ναρκωτικών.