To Νέο Digital Single από τον Κυπριανό μόλις κυκλοφόρησε και λέγεται "ΈΛΑ"

Νέο Digital Single από τον Κυπριανό

Χρόνια μετά την κατάκτηση των 4 Ευρωπαϊκών Βραβείων, των τελευταίων του επίσημων κυκλοφοριών, των εκατοντάδων ζωντανών του εμφανίσεων στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της χώρας αλλά και σεBar - Club της Αθήνας και της περιφέρειας, που διακόπηκαν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε και μετά την καθοριστική παρότρυνση της Ράνιας Λαβράνου,
της υπεύθυνης επικοινωνίας του διαδικτυακού καναλιού AllGreekStars στην Ελλάδα, για την υλοποίηση του εγχειρήματος, ο Κυπριανός επιστρέφει και κυκλοφορεί μέσω της 14 Music, το νέο του Digital Single"Ελα" σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση του ιδίου, με έντονο electro - pop - rock ύφος, συνεχίζοντας ανανεωμένος το μουσικό του ταξίδι.

Βιογραφικό:  Kyprianos New 2016 C.V. Photo
Ο Κυπριανός Gregori (Γρηγορίου) γεννήθηκε στο Λυκαβητό της Αθήνας και κατάγεται από τον ελληνισμό της Αιγύπτου, της Σμύρνης, της Κύπρου και της Μακεδονίας.

Η πρώτη επαφή με την ελληνική δισκογραφία αρχίζει γύρω στο 1991 με το συγκρότημα Divorce στο οποίο έπαιζε μουσική. Λίγο αργότερα συμμετέχει ως μουσικός στο δίσκο του Βλάσση Μπονάτσου "Παραλήρημα" από τη Virgin Records, ανοίγοντας το δρόμο για μια περαιτέρω συνεργασία στην τηλεοπτική εκπομπή "ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ" του MEGA CHANNEL, χρόνια αργότερα. Παράλληλα παίρνει το πτυχίο του ως προγραμματιστής Η/Υ. Ακολουθούν χρόνια έντονης μουσικής δραστηριότητας δουλεύοντας ως επαγγελματίας μουσικός σε συναυλίες, νυχτερινά κέντρα, τηλεοπτικές εκπομπές και video clips, με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι: Σοφία Αρβανίτη, Μιχάλης Ρακιτζής, Κώστας Τουρνάς, Θάνος Καλλίρης, Γιάννης Σαββιδάκης και πολλοί άλλοι

.

Στη συνέχεια ήρθε το δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Warner Music (WEA) και το 1996 κυκλοφόρησε το Cd Single "Πάρε με μακριά", του συγκροτήματος JOKER στο οποίο συμμετείχε, με το ομότιτλο τραγούδι να έχει πολλά χρόνια παρουσίας στα ραδιόφωνα της πόλης, ενώ το 1997 κυκλοφορησε το άλμπουμ "Σκάνδαλο", με πολύ καλές κριτικές. Ταυτόχρονα συμμετείχε και σε άλλες παραγωγές ως συνθέτης της Warner Music (WEA), όπως το άλμπουμ του Δήμου Μπέκε "Γλυκιά ζωή" και σε διάφορες συλλογές.

Στα μέσα του 2000 ετοίμασε τα πρώτα κομμάτια από την παραγωγή που θα ακολουθούσε για το μη κερδοσκοπικό μουσικό σωματείο ΛΙΚΝΟ που ίδρυσε με υπ’αρ. 6426/2002 απόφαση του πρωτοδικείου και υπ’αρ. 24684/02 πιστοποιητικού του πρωτοδικείου, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου δημοσίων και ιδιωτικών ιδρυμάτων, ορφανοτροφείων, φιλοζωικών και οικολογικών οργανώσεων. Το 2002 που ολοκληρώθηκε η παραγωγή, επήλθε η συμφωνία με την εταιρεία e-list η οποία ανέλαβε την ηλεκτρονική διακίνηση της.

Η αυγή του 2007 τον βρίσκει με την 1η του προσωπική πλέον δουλειά την οποία υπογράφει ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στις 11 & 18/3 του 2007 το mppromo του τραγουδιού "Αλησμόνητες Πατρίδες", έφτασε Νο1 στην κορυφή των Loudcity airplay charts στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και παρέμεινε για αρκετές εβδομάδες στο Top 100.

Επίσης έχει τη χαρά και την τιμή να βρίσκεται στους επίσημα Ευρωπαϊκά Βραβευμένους καλλιτέχνες μετά την κατάκτηση 4 βραβείων, το 2007 και το 2008, για την ερμηνεία, τη σκηνική του παρουσία και ως μουσικός για τις ενορχηστρωτικές του ικανότητες για τη συμμετοχή του στα EurοPop International Festival και PanMusic International Pop Festival εκπροσωπώντας την Κύπρο και την Ελλάδα.

To 2012 κυκλοφορεί μέσω της Warner Music Greece το Digital Single με τίτλο "Στα ξαφνικά" σε στίχους του Βασίλη Γκαϊδατζή, μουσική του Γιάννη Τσελεμπή με pop - rock ύφος και σε παραγωγή και ενορχήστρωση του Diveno. Το τραγούδι θα έχει έντονη παρουσία στα ραδιόφωνα της Ελλάδας και στα airplay charts τους καθώς θα καταφέρει να μπει σε συλλογές για τα TOP 50 τραγούδια των επιτυχιών του καλοκαιριού του 2012.

Στις αρχές του 2013 κυκλοφορεί το 4track digital EP μέσω της XRC RECS USA, με τίτλο «Μην κάνεις τ’ όνειρο παιχνίδι» σε στίχους, μουσική και με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις του ιδίου, με pop - rock ύφος και progressive στοιχεία, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία και τις ζωντανές του εμφανίσεις.


Το 2016, χρόνια μετά την κατάκτηση των 4 Ευρωπαϊκών Βραβείων, των τελευταίων του επίσημων κυκλοφοριών και των εκατοντάδων ζωντανών του εμφανίσεων στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της χώρας αλλά και σε Bar - Club της Αθήνας και της περιφέρειας, που διακόπηκαν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε και μετά την καθοριστική παρότρυνση της Ράνιας Λαβράνου, της υπεύθυνης επικοινωνίας του AllGreekStars στην Ελλάδα, για την υλοποίηση του εγχειρήματος, ο Κυπριανός επιστρέφει και κυκλοφορεί μέσω της 14 Music, το νέο του Digital Single "Ελα" σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση του ιδίου, με έντονο electro - pop - rock ύφος, συνεχίζοντας ανανεωμένος το μουσικό του ταξίδι. 


4 Ευρωπαϊκά Βραβεία σε δύο χρόνια για τον Κυπριανό

award1
Χρόνια τώρα αναζητούμε, ψάχνουμε τις διακρίσεις στο εξωτερικό απο Ελληνες και Ελληνίδες, δικούς μας δημιουργούς και τραγουδιστές, χωρίς αυτές να έρχονται πάντα εκτός σπάνιων εξαιρέσεων ταλαντούχων καλλιτεχνών. Στέλνουμε και ξαναστέλνουμε, γνωστούς στο ελληνικό κοινό τραγουδιστές, μέσω των επικοινωνιακά στημένων ΜΜΕ απο τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και πάλι δεν είμαστε και το καλύτερο αντιπροσωπευτικό δείγμα της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας. Ο Κυπριανός μέσα σε δύο χρόνια και χωρίς καμία στήριξη των προσπαθειών του απο τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα της Αθήνας, κατάφερε να κερδίσει εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την Κύπρο σε 3 Ευρωπαικά φεστιβαλ4 βραβεία, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο για έναν ανεξάρτητο καλλιτέχνη χωρίς μεγάλη δισκογραφική εταιρεία να στηρίζει τα βηματά και τις προσπάθειές του με την ανάλογη προώθηση και προβολή στα ΜΜΕ.

1ο βραβείο σκηνικής παρουσίας
Με το τραγούδι ‘ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ’
Pan Music International Pop Festival
στο Pancevo της Σερβίας 17 - 18.08. 2007

3ο βραβείο ερμηνείας
Με το τραγούδι ‘ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ’
Euro pop International Festival
στη Ζένιτσα της Βοσνίας 31.08 - 02.09.2007

1ο βραβείο ενορχήστρωσης
Για το τραγούδι ‘ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ’
Euro pop International Festival
στη Ζένιτσα της Βοσνίας 29.08 - 31.08.2008

3ο βραβείο ερμηνείας
Με το τραγούδι ‘ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ’
Euro pop International Festival
στη Ζένιτσα της Βοσνίας 29.08 - 31.08.2008 

kypr2
Στα φεστιβάλ συμμετείχαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο όπως: Σερβία, Σλοβενία, Μάλτα, Ιταλία, Ρωσία, Βουλγαρία, Σκόπια, Βοσνία, Τουρκία, κ.α. Το γεγονός καλύφθηκε δορυφορικά από τις κρατικές τηλεοράσεις των Σερβίας - Βοσνίας αντίστοιχα, καθώς και από κάποια ιδιωτικά κανάλια όπως TV KOSOVO, PINK TV κ.α. Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας έγινε μέσω της κριτικής επιτροπής και του κοινού με sms. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΚYΠΡΙΑΝΟΣ διαγωνίσθηκε στην Ελληνική γλώσσα απέναντι σε δημοφιλής ερμηνευτές.
award2
Εξίσου σημαντικό είναι ότι το τραγούδι ‘Θέλω να σε δω’ βρίσκεται στη συλλογή CD του Pan Music Festival και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και το γεγονός ότι το κομμάτι ζητήθηκε να κυκλοφορήσει μεταφρασμένο στη Σερβία. Επίσης στο Europop festival, ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ τραγούδησε με την νικήτρια της Eurovision(2007) Μαρίγια και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Tose Proeski και Zeljko Joksimovic.
kypr3
Κλείνοντας, θεωρούμε απαραίτητο να σας γνωστοποιήσουμε ότι στις 11 & 18/3 του 2007 το mp3 promo του τραγουδιού "Αλησμόνητες Πατρίδες" έφτασε Νο 1 στη κορυφή τωνLoudcity airplay charts στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και παρέμεινε για αρκετές εβδομάδες στο Top 100 


Κυπριανός – Έλα
Digital Single 14Music Insideout K. Gregori Insideout Music Web Promotion
Μουσική – Στίχοι : Κυπριανός
Ενορχήστρωση: Κυπριανός

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Τύμπανα: Γιάννης Βόγκας John Vongas
Κιθάρες: Ethan Snow (Danger Angel) Ethan Snow
Μπάσο – Πλήκτρα - Φωνητικά: Κυπριανός
Ηχογράφηση – Μίξη - Mastering: Κυπριανός (InSideOut Studio)
Φωτογραφία - Artwork: Γιώργος Ρηγόπουλος Giorgos Rigopoulos
Επιμέλεια παραγωγής: Κυπριανός