Ποια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ετοιμάζει κανόνι εκατομμυρίων στην ελληνική αγορά;

  
Mεγάλη ανασφάλεια και φόβο έχει προκαλέσει σε εργαζόμενους , προμηθευτές αλλά και σε στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών το ενδεχόμενο ενός "κανονιού" πού φέρεται να έρχεται από μεγάλη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. 
Τα ανεξόφλητα χρέη της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ έχουν χτυπήσει κόκκινο  και μάλιστα προκαλεί έκπληξη ο ρυθμός αύξησης τους. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε  ότι το 2014, οι οφειλές της προς τα δημόσια ταμεία, δεν ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ, ωστόσο, από τα τέλη του ίδιου χρόνου, εκτινάχθηκαν στα περίπου 40 εκατ. ευρώ! Η τακτική της επιχείρησης ήταν  σπάνια να πληρώνει ΦΠΑ και έκανε χρήση του δικαιώματος που της έδινε ο νόμος, τα ποσά που προορίζονταν για τον ΦΠΑ να καθίστανται ληξιπρόθεσμα και τακτοποιούνταν μέσω δόσεων. Όπως φαίνεται όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν και η επιχείρηση, με τον κλασικό εκβιασμό ότι θα αφήσει 15.000 εργαζόμενους στο δρόμο, άρχισε να "φουσκώνει" τις οφειλές της και να αφήνει τα δεκάδες εκατομμύρια χρέους να πολλάπλασιάζονται. 


 Στον επιχειρηματικό κόσμο η κατάσταση της αλυσίδας είναι γνωστή εδώ και καιρό. 
 Η σημερινή κατάσταση της επιχείρησης δείχνει ότι πωλούνται όπως όπως ακίνητα για να εξυπηρετηθούν δάνεια που έχει λάβει και ετοιμάζεται το μεγάλο "μπαμ".  Την ίδια ώρα είναι πολλά τα σενάρια που ακούγονται για την πώληση της αλυσίδας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε επίσημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τελικά η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ  πτωχεύσει, οι φορολογούμενοι θα χρεωθούν τις οφειλές της δεκάδες προμηθευτικές εταιρείες θα βρεθούν κοντά στο λουκέτο από τα απλήρωτα εμπορεύματα και αρκετές χιλιάδες εργαζομένων θα βρεθούν στην ανεργία.