Αυθεντική Γαλλική Συνταγή πολύ απλή στην εκτέλεσή της που ειναι
σοκολατακια ή αλλιως τρούφες γάλακτος Milk chocolate truffle και συνοδευουν υπέροχα τον καφέ σας
Χρειαζόμαστε:
Υ Λ Ι Κ Α
α)300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55%
β)130 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
γ)20 ml. σκούρο ρούμι ή κονιάκ
Για το πασπάλισμα θα χρειαστούμε
ή Κακάο σε σκόνη (καθαρό, χωρίς ζάχαρη)
ή ινδική Καρύδα
ή ψιλοκομμενους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ
ή αν προτιμάται και τρούφα σοκολατας
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αν προτιματε τα σοκολατάκια με πιο γλυκια γευση και
οχι μονο με την γλυκοπικρη ευρωπαικη γευση τους προσθεστε στο
μιγμα της σοκολατας με την κρεμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
ΞΕΚΙΝΑΜΕ....
Βάζουμε την κρεμα γάλακτος σε ενα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει
να βράζει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε το
ρούμι ή κονιάκ. Ανακατεύουμε απαλά με μία πλαστική σπάτουλα
απο σιλικόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αφαιρεί
κρεμώδη μίγματα απο τα τοιχώματα η οποία ονομάζεται Μαρίζ ...
μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
Αν έχει ακόμα κομματάκια σοκολάτας, βάζετε το μπόλ σε μπέν μαρί.
2.Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, για να σφίξει.
Σχηματίζετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις αφήνετε για λίγη
ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
3.Βάζετε το κακάο ή την ινδική καρύδα ή τους ψιλοκομμενους ξηρούς
καρπούς ή την τρούφα σοκολάτας (οπώς τα προτιμάτε καλύτερα με την γεύση
που σας ταιριάζει περισσότερο) σε ένα μπώλ και ρίχνετε μία-μία τις μπαλίτσες μέσα,ανακατεύοντας απαλά με ένα πηρούνι.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ