Όχι σε εκλογές και οικουμενική λέει το Μαξίμου


Μπορεί ο Βάλντις Ντομπρόβσκις να έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και θεσμών, όμως ο δρόμος που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι μεγάλος.
AdTech Ad

Στο Μέγαρο Μαξίμου ήδη ετοιμάζουν την στρατηγική τους για τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και οι θεσμοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα. Ορόσημο για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το Μέγαρο Μαξίμου είναι το τέλος του μήνα, ωστόσο γνωρίζουν καλά πως ο χρόνος για το κλείσιμο της αξιολόγησης εξαρτάται από την πορεία των συνομιλιών τις επόμενες εβδομάδες.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως υπάρχει σύγκλιση στην αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού και του φορολογικού, που αφορά τις μεταρρυθμίσεις, όμως η διαφορά που υπάρχει ακόμα για τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ είναι μεγάλη.
Στο "οπλοστάσιο" της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η καλύτερη θέση της ελληνικής οικονομίας, όπως παρουσιάζεται από τα τελευταία στοιχεία, που έχουν να κάνουν με τη σχεδόν μηδενική ύφεση για το 2015, αλλά και οι προσδοκίες για ανάπτυξη που υπάρχουν μέσα στο νέο έτος.
Το "χαρτί" της πολιτικής διαπραγμάτευσης έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το Λονδίνο και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Φεβρουαρίου να έχει επαφές με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος.
Παρ' όλα αυτά μετά και τη σχετική τοποθέτηση της Άνγκελα Μέρκελ στο Μαξίμου γνωρίζουν πως η βασική «δουλειά» θα γίνει στους θεσμούς.

Στη Βουλή το αγροτικό

Στο εσωτερικό το μεγαλύτερο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι το αγροτικό με το Μαξίμου να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της, πλέον στη Βουλή, καθώς την Τρίτη στις 3 μ.μ έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία θα παρευρεθούν αγρότες και φορείς.
Όλγα Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών
Μέσα σε αυτό το κλίμα και με την πλειοψηφία των 153 να προκαλεί ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Αυτό τόνισε και η κυβερνητικής εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με συνέντευξή της στην "ΕΠΕΝΔΥΣΗ": "Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων".
Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως είναι συνεχής η επαφή που υπάρχει τόσο με την κοινοβουλευτική ομάδα όσο και με τους θεσμικούς φορείς της κοινωνίας.