Το CNBC προτείνει: Στην Ελλάδα όλοι για διακοπές (φωτός)

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αθήνας και της υπόλοιπης Ευρώπης μπορεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά υπάρχει ένας τομέας της Ελλάδας που προκαλεί με τα θέλγητρά του όλους τους επισκέπτες: ο τουρισμός.
"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το 2015 και πιστεύουμε ότι θα είναι μια ακόμα χρονιά επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ αναπτύσσονται με πολλούς νέους επιχειρηματίες να αναλαμβάνουν ενεργό δράση στον τουρισμό".
Με αυτές τις δηλώσεις η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, Χριστίνα Καλογερά δίνει το στίγμα για το 2015, σε θέμα του δικτύου CNBC για την Ελλάδα ως προορισμός διακοπών.
Το CNBC φιλοξενεί δηλώσεις της Ντορίτας Σταθοπούλου, διευθύντρια ξενοδοχείου που αναφέρει: "Υπάρχει ήδη πολλή εργασία για εμάς. Είναι η περίοδος τέτοια, αν και ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο είδαμε πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά το 2015. Επί παραδείγματι: έχουμε 92% πληρότητα για τον Μάιο και 80% για τον Ιούνιο. Κι αν είμαστε γεμάτοι εμείς, θα είναι και τα διπλανά ξενοδοχεία. Όλα τα ξενοδοχεία βλέπουν τη ζήτηση να είναι καλύτερη. Η πτώση του ευρώ, σαφώς, έχει επηρεάσει θετικά"."Προσωπικά ανησυχώ για τη διάσωσή μας. Εάν δεν θα είμαστε μέλος της Ευρωζώνης, θα αντιμετωπίσουμε ισχυρή αστάθεια, έστω και αν μακροπρόθεσμα η επιστροφή στη δραχμή ωφελήσει τον τουρισμό.Είναι η Νο 1 βιομηχανία μας. Είμαστε απεγνωσμένοι για δουλειά. Πέρυσι προσλάβαμε 15 περισσότερα άτομα. Υπάρχει πολύ κόσμος που στηρίζεται στον τουρισμό – από εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, μέχρι μπάρμεν, καθαριστές και ταξιτζήδες. Είναι πολύ σημαντική βιομηχανία για εμάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ