Διεθνής καταδίκη της τρομοκρατίας – Πάνω από 20 οι νεκροί από τη σφαγή στην Τυνησία (Photos-Video)

tunez protest
Τη διεθνή κατακραυγή της τρομοκρατίας προκάλεσε η σφαγή στην Τυνησία.Οι δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από διαδηλωτές που καταδικάζουν το αιματηρό συμβάν, ενώ τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους με το λαό της Τυνησίας.
Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για περισσότερους από 20 νεκρούς, για 2 τρομοκράτες νεκρούς και για 50 περίπου τραυματίες.tunez5
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, επέρριψε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε «τρομοκρατικές οργανώσεις» και όχι στο Ισλαμικό Κράτος. «Με την επίθεση που έπληξε σήμερα την Τύνιδα, οι τρομοκρατικές οργανώσεις βάζουν και πάλι στο στόχαστρο τις χώρες και τους λαούς της Μεσογείου», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
tunez



















Την εν λόγω επίθεση καταδίκασε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. «Οι ΗΠΑ στέκουν στο πλευρό του τυνησιακού λαού σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή και εξακολουθούν να στηρίζουν τις προσπάθειες της τυνησιακής κυβέρνησης για μια ασφαλή, ευημερούσα και δημοκρατική Τυνησία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
tunez4



















Την αλληλεγγύη του στο λαό της Τυνησίας εξέφρασε και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Τυνησίας, Μπεγί Καίντ Εσεμπσί.

“Ζούμε από θαύμα. Ξαφνικά μπήκαν κάποιοι άνδρες και άρχισαν να πυροβολούν”, είπε ο Ισπανός δήμαρχος του Βαλμόλ (Ταραγόνα), ο οποίος βρισκόταν μέσα στο Μουσείο του Μπάρντο μαζί με τη σύζυγό του. Video- Raw: At Least 11 Killed in Tunisia Museum Attack-Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ