Γραμμή βοήθειας του Facebook για τα άτομα με τάσεις αυτοκτονίας (photos)

facebook_1
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, το κοινωνικό δίκτυο προχωράει στην κυκλοφορία ενός νέου σετ online εργαλείων εντός της πλατφόρμας, που έχουν σκοπό την αποτροπή αυτοκτονιών χρηστών του, που ζητούν βοήθεια ή παρουσιάζουν αυτοκτονικές τάσεις μέσω των αναρτήσεων τους.
Από αυτή την εβδομάδα οι χρήστες του Facebook θα αρχίσουν να βλέπουν σταδιακά σε όλες τις εκδόσεις του μια νέα επιλογή στις αναρτήσεις άλλων που θα τους επιτρέπει να επισημαίνουν, κάνοντας flag, σε περίπτωση που διακρίνουν ότι το άτομο που έκανε την ανάρτηση παρουσιάζει τάσεις αυτοκτονίας.
Ο χρήστης, που θα διαπιστώσει κάτι τέτοιο, μπορεί να κλικάρει το βελάκι που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης και από εκεί να επιλέξει να κάνει report post. Άμεση βοήθεια και υποστήριξη σε άτομα που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας προσφέρει από σήμερα το Facebook.
facebook_2
Το άτομο, που έκανε την επισήμανση, θα έχει στη διάθεσή του μια γκάμα επιλογών, όπως να επικοινωνήσει απευθείας με το χρήστη που έκανε την επίμαχη ανάρτηση, να αναζητήσει τη βοήθεια κάποιου άλλου χρήστη ή συγγενικού προσώπου του, ήνα φέρει σε επαφή τον χρήστη με κάποια γραμμή βοήθειας για την αποφυγή αυτοκτονιών.
Τo Facebook έχει ήδη έρθει σε επαφή με πολλές υπηρεσίες, που προσφέρουν βοήθεια σε μοναχικά ή άτομα που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας, ώστε να κατευθύνει άμεσα τα άτομα που χρήζουν υποστήριξης χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Αρχικά η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Αμερική, όμως το Facebook αναφέρει ότι σκοπεύει να την επεκτείνει σε ολόκληρο τον κόσμο και να βελτιώσει τα υπάρχοντα εργαλεία αναφοράς παρόμοιων αναρτήσεων σε μέρη, που δεν θα διατεθεί η υπηρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ