Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι «Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών, που πρέπει να στηρίξουμε»! |
Μπερδεμένη είναι και η Κυπριακή κυβέρνηση για την στάση της Ελλάδας. «Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε χρόνο κι όχι χρήμα. «Δεν είμαι βέβαιος τι πρέπει να στηρίξει κάποιος», σχολίασε
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις εξέφρασε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το αρνητικό αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ και στην ερώτηση για το εάν είναι αλήθεια πως η Ελλάδα έμεινε μόνη στο Eurogroup, ο Κύπριος υπουργός είπε πως «δεν είναι ξεκάθαρο ποιο είναι το αίτημα το οποίο θα πρέπει να στηρίξουμε και δεν είναι ασφαλώς η στάση της Κύπρου που θα κάνει ή θα έκανε τη διαφορά. Κι επαναλαμβάνω όποιο κι αν είναι το αίτημα από πλευράς Ελλάδας είναι γνωστή και δεδομένη η στάση της Κύπρου, αλλά αλίμονο εάν θεωρήσουμε πως αυτό είναι το ζήτημα κι αυτό θα επέλυε το πρόβλημα».
«Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών, επειδή αυτό που με ένταση καταγράφηκε είναι η τοποθέτηση πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται χρήμα, αλλά χρόνο. Δεν είναι αντιληπτό τι σημαίνει αυτό, πάντως θα υπάρχει εκ των πραγμάτων επειδή το πρόγραμμα από τη στιγμή που τελειώνει δεν θα υπάρχει κάποια πίεση του χρόνου. Αρα από τη στιγμή που η τοποθέτηση είναι πως δεν χρειάζεται χρήμα, αλλά χρόνος δεν είμαι βέβαιος τι πρέπει να στηρίξει κάποιος», τόνισε ακόμη.Όσον αφορά στο κυπριακό πρόγραμμα, ο κ. Γεωργιάδης, φωτογραφίζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα τόνισε πως «πρέπει και στην Κύπρο να καταλάβουμε ότι την αξιοπρέπεια και την προοπτική ενός κράτους ή ενός λαού ή ενός έθνους δεν την εξασφαλίζεις με τα εύηχα λόγια, με τα συνθήματα ή με την άρνηση, αλλά με τις δύσκολες, αλλά αναγκαίες και σωστές αποφάσεις. Πρέπει και στην Κύπρο να σοβαρευτούμε και να αποφασίσουμε επιτέλους ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε».
«Δε μπορεί κάποιος να παίζει πολιτικά παίγνια με την οικονομία ή με την προοπτική μιας χώρας», είπε ακόμη, καταλήγοντας πως «όσο δε θέλουμε να λέμε ή να ακούμε αλήθειες και προσφεύγουμε στην εγνωσμένη πλάνη, τόσο σκάβουμε το λάκκο μας».