Εισβολή κουκουλοφόρων στις εκλογές του ΑΠΘ – Επεισόδια και τραυματισμοί

ekloges panepistimio epeisodia-650
Επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και φοιτητές έγιναν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων.
Τα περίπου 30 άτομα εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο, κρατώντας στα χέρια τους διάφορα αντικείμενα, προκάλεσαν ζημιές και συγκρούστηκαν με φοιτητές. Σύμφωνα με το thestival.gr, η ομάδα των κουκουλοφόρων κινήθηκε απειλητικά και σε άλλες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, φθορές από άτομα με κράνη, κουκούλες και ρόπαλα προκλήθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή (φωτ), όπου αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η εκλογική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τέσσερα μέλη της τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δύο τραυματίες έφθασαν περπατώντας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ φέρουν ο ένας ένα θλαστικό τραύμα και ο άλλος κάποιες κρανιοπροσωπικές κακώσεις. Οι τραυματίες δήλωσαν στο ιατρικό προσωπικό ότι τα αντικείμενα με τα οποία χτυπήθηκαν ήταν ένα κράνος και πλακάτ.
Για τα επεισόδια στους χώρους του ΑΠΘ, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, αφότου ενημερώθηκε σχετικά από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, έδωσε εντολή να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και να γίνουν συλλήψεις όσων προκάλεσαν τα επεισόδια.
Μαρτυρίες φοιτητών για καδρόνια, ξύλο και σπασμένα δόντια
Οι μαρτυρίες φοιτητών από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις κάνουν λόγο για εισβολή 30-40 ατόμων, τα οποία είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες, σε διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΑΠΘ. Τα μεγαλύτερης έντασης επεισόδια και τραυματισμοί -εκτός από τους δύο τραυματίες που πήγαν στο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με μαρτυρίες την πτώση μίας κοπέλας που έπεσε και έσπασε κάποια δόντια της - σημειώθηκαν στη Γεωπονική Σχολή και μικρότερης έντασης στο Οικονομικό, στη Φιλοσοφική και το Πολυτεχνείο, όπου υπήρξαν και καταγγελίες για κλοπή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα τραπεζάκια παράταξης.
«Μόνος στόχος τους ήταν η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πετούσαν κράνη, ξύλα, καδρόνια, κολονάκια από πεζοδρόμια και χτύπησαν κάποια παιδιά πολύ άσχημα, χειρότερα ένα παιδί από το Τμήμα Δασολογίας», δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τμήματος Γεωπονίας, που ήταν παρών στη διάρκεια των επεισοδίων.
Από την πλευρά της «Αριστερής Ενότητας», φοιτήτρια του ίδιου Τμήματος, δήλωσε ότι «είδα τα παιδιά από τη ΔΑΠ να τρέχουν μέσα, καθώς μαυροφορεμένοι όρμηξαν πάνω τους φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Έναν φοιτητή της παράταξης της ΔΑΠ από το Τμήμα Δασολογίας τον έβαλαν στη γωνία, τον κρατούσαν από τα χέρια και τον χτυπούσαν. Μία κοπέλα της έβαλαν τρικλοποδιά χτύπησε τα δόντια της. Παιδιά από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες», ανέφερε.
Από την πλευρά της ΠΑΣΠ, φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας ανέφερε, ότι «είναι ξεκάθαρο πως οι κουκουλοφόροι ήλθαν με σκοπό τη βία», ενώ όσον αφορά την εκλογική διαδικασία στο Τμήμα διευκρίνισε ότι συνεχίστηκε, γιατί δεν ανέβηκαν πάνω να πειράξουν τις κάλπες.
Τα επεισόδια καταδίκασε και η παράταξη της ΕΑΑΚ.
Α. Σαμαράς: Η κυβέρνηση καλύπτει τους κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια 
«Την ώρα που η κυβέρνηση επαναφέρει το άσυλο της παρανομίας, οι κουκουλοφόροι, με τις πλάτες της πλέον, μπαίνουν και τα σπάνε στα πανεπιστήμια» έσπευσε να δηλώσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι «τους ενοχλεί ότι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ επί 29 χρόνια παραμένει η πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια». 
Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:
«Την ώρα που η κυβέρνηση επαναφέρει το άσυλο της παρανομίας, οι κουκουλοφόροι, με τις πλάτες της πλέον, μπαίνουν και τα σπάνε στα πανεπιστήμια. Βία και αίμα εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ασφάλεια για φοιτητές και καθηγητές. Και βέβαια τους ενοχλεί ότι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ επί 29 χρόνια παραμένει η πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια. Οι ορδές κουκουλοφόρων και η βία που εξαπολύουν στα παιδιά του ελληνικού λαού, δείχνουν πώς καταλαβαίνει η κυβέρνηση τη δημοκρατία. Η Πολιτεία υποχρεούται να προστατεύει τη ζωή και να εγγυάται την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Και αν δεν το κάνει η Ελληνική Αστυνομία, ποιός άλλος, νομίζει ο κ. Πανούσης, ότι θα μπορούσε να το κάνει;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ