Ποιους βάζει στο σκαμνί ο εισαγγελέας για τα υποβρύχια

 
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δείχνει ο εισαγγελικός λειτουργός σε 32 εκ των συνολικά 34 κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζες από την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Πιο συγκεκριμένα ο αντεισαγγελέας εφετών Ευστάθιος Βεργώνης, ζητά να παραπεμφθούν στρατιωτικοί και γνωστά επιχειρηματικά ονόματα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, πλην δύο προσώπων: τη σύζυγο του εκπροσώπου της εταιρείας ATLAS κ. Π. Ευσταθίου και τον δικηγόρο κ. Γ. Αγουρίδη.

Τον τελικό λόγο, πάντως, θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που θα αξιολογήσει την εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε σήμερα.

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δείχνει ο εισαγγελέας σε 32 εκ των συνολικά 34 κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζεςΣύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βεργώνης ζητεί να δικαστούν για τις «χρυσές» μίζες που διακινήθηκαν στην υπόθεση των υποβρυχίων, μεταξύ άλλων ηχηρών ονομάτων, ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο Ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι πάλαι ποτέ στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, γνωστοί επιχειρηματίες, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου, συνδεόμενος άρρηκτα με την πλευρά των Γερμανών και εμπλεκόμενος στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Τέλος σημειώνουμε ότι καταζητούνται ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και ο Φάνης Λυγινός, καθώς έχουν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.