Aποκλειστικά στο CITYINEWS -Η συνέντευξη του Πρωταθλητή Ελλάδας του Body Fitness Αριστοτέλη Μπινετζή

   Το CityiNews  φιλοξενεί   τον Αριστοτέλη Μπινετζή      Πρωταθλητή Ελλάδος στο  Body Fitness.



Ο   Αριστοτέλης είναι ένα νέο παιδί με όραμα  και αγάπη για το Bodybuilding   από   μικρή ηλικία.



Μολις στα 19 ξεκίνησε να ασχολείται με το Bodybuilding . Με σκληρή προπόνηση και   πολύ αγάπη  για το συγκεκριμένο άθλημα   κατάφερε να   φέρει το Αργυρό  Μετάλλιο  με την  3η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  και να μας κάνει   Περήφανους για την πολύ αξιόλογη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που διοργάνωσε η  WABBA  φτάνοντας στους 10 κορυφαίους αθλητές του Πρωταθλήματος.   Μια προσπάθεια ετών με πολύ κόπο, ιδρώτα αλλά πάνω από ολα αγάπη  για το συγκεκριμένο άθλημα.



Πάμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον Αριστοτέλη..


 Αριστοτέλη Καλησπέρα κατά   αρχήν σε     ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που παραχωρείς στο  CityiNews.

-Καλησπέρα  ,εγώ ευχαριστώ  το  Cityinews το  οποίο ενδιαφέρθηκε  για  μένα και κατ΄  επέκταση  για το  άθλημα της  σωματοδόμησης.

-         Θέλουμε να μάθουμε λίγα πράγματα για σένα.. κάνε    μας μία σύντομη  αναδρομή στη ζωή σου μέχρι την ηλικία  των 19 που ξεκίνησες να ασχολείσαι με το  Bodybuilding  ... ποιο ηταν το κίνητρο σου να ασχοληθείς   με το  συγκεκριμένο άθλημα;

       -Η Ενασχόλησή μου με το  Body Building   ξεκίνησε    σταδιακά.Ανέκαθεν ασχολιόμουν με κάποιο άθλημα      (στίβος,ποδοσφαιρο)  με κερδισε ομως το Body Building  λόγω της  ομορφιάς και της συνεχής αλλαγής του σώματος πρός το καλύτερο, η οποία επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο με την Προπόνηση Αντιστάσεων.   Το κίνητρό μου ήταν να  "πλησιάσω" την κατάσταση κάποιων μεγάλων Αθλητών Ελλήνων και Ξένων οι οποίοι με εκαναν να αφοσιωθώ σε αυτό.
  


 Μίλησε μας για την εμπειρία σου σχετικά με τη συμμετοχή σου στο Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της  WABBA

-Οι Αγώνες αυτοί ήταν οι 2 μου πρώτοι.Φυσικά υπήρχε το σχετικό άγχος του πρωτάρη,η  κούραση της προετοιμασίας και γενικότερα οι δυσκολίες της 1ης εμφάνισης ,όμως η εμπειρία της σκηνής είναι κάτι μοναδικό και μαγικό.

Στη Ελλάδα πόσο διαδεδομένο  είναι το Bodybuilding;   Έχει τη θέση που του αξίζει στα ΜΜΕ ; 

-Στην Ελλάδα παρόλο που το Bodybuilding είναι αρκετά  διαδεδομένο και ανθεί,δεν υπάρχει η κατάλληλη προώθηση από  τα ΜΜΕ και από τους αθλητικούς  παράγοντες της Χώρας και  κατά συνέπεια οι αθλητές πραγματοποιούν σύγχρονους άθλους  χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα είτε οικονομικό είτε  ηθικό. Είναι δύσκολο οι αθλητές να αντεπεξέλθουν στα    οικονομικά βάρη μιας προετοιμασίας και να πετύχουν διακρίσεις  ακόμα και στο εξωτερικό  χωρίς καμία βοήθεια και στήριξη είτε  οικονομική είτε ηθική. 

 Tι Θυσίες  χρειάζεται να κάνει ένας    αθλητής  του Bodybuilding  για να φτάσει σε επίπεδα Πρωταθλητισμού; 

 -Οι θυσίες είναι αρκετές για να φτάσει κάποιος σε υψηλό  επίπεδο.Υπάρχουν παράγοντες οι οποίοι είναι  αδιαπραγμάτευτοι  άν κάποιος έχει στόχο την πρόοδο. 
 Αυτοί οι παράγοντες είναι το ποιοτικό άφθονο φαγητό,η  επαρκής ξεκούραση,η σκληρή και εντατική προπόνηση.   Όταν κάποιος παράγοντας από αυτό το τρίπτυχο για τον Α η Β  λόγο μείνει πίσω η εικόνα και η απόδοση  του αθλητή αργά ή γρήγορα θα παρουσιάσει πτώση. 



 Για το «Χτίσιμο» του σώματος είναι  αρκετή μόνο  η διατροφή; ..ή χρειάζονται και κάποια συμπληρώματα; Και αν ναι ποια ειναι  αυτά; ...είναι φυσικα συμπληρώματα; 
Εχουν επιπτώσεις στην Υγεία του Αθλητή; 

-Η διατροφή όπως σας είπα είναι ένας από τους  σημαντικότερους παράγοντες για την εικόνα και την απόδοση του Αθλητή. Τα συμπληρώματα γεμίζουν τα κενά κάτι το οποίο είναι κομβικό για το χτίσιμο και την ολοκλήρωση του σώματος έχοντας μεγάλη συγκέντρωση σε θρεπτικά συστατικά σε εύπεπτη μορφή τα οποία δίνουν το κάτι παραπάνω στην απόδοση του αθλητή .Προσφέρουν δε  και σημαντικό όφελος οι προπονήσεις του εκάστοτε αθλητή οι οποίες πρέπει να είναι συχνές.Το ίδιο αν όχι παραπάνω   προσφέρουν τα συμπληρώματα   μετάλλων και ιχνοστοιχείων ,αμινοξέων ,οι μεταπροπονητικές και προεξασκητικές φόρμουλες όπως και τα συμπληρώματα κρεατίνης.   Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι βασικά για την προετοιμασία του κάθε αθλητή τα οποία προέρχονται από φυσικές πηγές και δεν έχουν καμία αρνητική επίπτωση στην υγεία,αντιθέτως προάγουν την  ευεξία,το σθένος,την βελτίωση της εικόνας  και την απόδοση. 

-Μέχρι   ποια ηλικία μπορεί ένας αθλητής του Bodybuilding να παίρνει μέρος σε αγώνες;

Δεν  υπάρχει όριο σε αυτό,αρκεί να υπάρχει η διάθεση και η ενέργεια για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας.Βλέποντας εικόνες από αγώνες masters(+40,+50) to μοναδικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. 


-Πόσες ωρες προπονείσαι την ημέρα;  Και ποια είναι η καθημερινή βασική σου διατροφή; 

 Η Καθημερινή μου προπόνηση είναι  1,5-2 ωρων και  χωρίζεται  σε προπόνηση αντιστάσεων και στην συνέχεια σε αερόβια άσκηση (ελλειπτικό ποδήλατο,   διάδρομος ,στεπ).Η  διάρκεια για το κάθε τμήμα της προπόνησης μεταβάλλεται  ανάλογα το στάδιο της προετοιμασίας.Σύμμαχός μου στην εντατική προπόνηση είναι η διατροφή μου η  οποία περιλαμβάνει συχνά και πλούσια γεύματα   σε  στοιχεία πρωτεινικά όπως  (μοσχάρι,ψάρι,κοτόπουλο, αυγά),σε  υδατάνθρακες όπως (βρώμη,πατάτα,ρύζι,ζυμαρικά )και τελος σε ωφέλιμα λιπαρά  όπως (ταχίνι,φυστικοβούτυρο,λάδι καρύδας,ελαιόλαδο)

 -Ποια είναι τα επόμενα αγωστικά σου σχέδια; 

 Αυτή την περίοδο βρίσκομαι  στη  φάση διαρκούς  βελτίωσης της σωματικής  κατάστασης με πιο κοντινό στόχο τους Πανελλήνιους Αγώνες  είτε της  χειμερινής είτε της θερινής σεζόν.   

 Θέλουμε να σε  ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη που παραχώρησες στο  CityiNews και να ανανεώσουμε το επόμενο μας ραντεβού   στον επόμενο σου Αγώνα.

   -Εγώ σας ευχαριστώ να είστε καλά εις στο επανιδείν 


Το Cityinews ευχαριστεί για το φωτογραφικό υλικό  τα  αθλητικά sites   BODYBUILDING.GR ,BODYBUILDERS.GR και το  IFITNESSBOOK.COM


 by CityiNews  K.Kοντ