Πώς θα προσληφθούν 52.533 άνεργοι, σε δήμους, περιφέρειες, φορείς δημοσίου

ανεργοι
Αναλυτικα οι προϋποθέσεις και η μηνιαία αμοιβή για όσους επιλεγούν στο νέο πρόγραμμα
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρόσληψη 52.553 ανέργων σε δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, μετά την υπογραφή τριών υπουργικών αποφάσεων από τον Γιάννη Βρούτση
Οι προσλήψεις είναι πεντάμηνης διάρκειας και οι τυχεροί θα έχουν πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη
Η αμοιβή που θα λάβουν οι νέοι κάτω των 25 ετών, είναι από από 427 ευρώ, έως 490 ευρώ το μήνα.
Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε ανέργους χαμηλών προσόντων
Απο το σύνολο των προσφερομένων θέσεων, 38.200 προορίζονται για αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΕ και ΙΕΚ και τις υπόλοιπες 14.353 θέσεις θα τις μοιραστούν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι υποψήφιοι προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
3.εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέαεγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση και προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο , που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.
Οι τρεις αποφάσεις προβλέπουν ότι στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης θα προσληφθούν με τα πεντάμηνα 22.237, ενώ στις τρεις περιφέρειες σταδιακής εξόδου θα προσληφθούν 26.269 άνεργοι.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης, δηλαδή στις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή υστέρηση στην Ελλάδα περιλαμβάνονται, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Ήπειρος, η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία, οι Ιόνιοι Νήσοι, η Κρήτη, η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο.
Στις τρεις περιφέρειες σταδιακής εξόδου της χώρας, όπου εμφανίζεται χαμηλή απασχόληση και υψηλή ανεργία, συμπεριλαμβάνονται: η Αττική, η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία.