ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΣΑΡΑΓΛΙ
Και καθως κοντοζυγώνουν οι Γιορτές και τα Χριστούγεννα ετοιμαζόμαστε σιγα σιγα και εμεις για τα γλυκα τραπεζωματα των Γιορτων..
ξεκινάμε με τα Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κούπα βούτυρο σκληρό βιτάμ
1/2 κούπα βούτυρο Κερκύρας
600γρ καρύδια χοντροαλεσμένα
2 κουταλάκια κανέλα ή 1 ξυλο κανέλλας
1/2 κουταλάκι γαρίφαλλο
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κούπα βούτυρο σκληρό βιτάμ
1/2 κούπα βούτυρο Κερκύρας
600γρ καρύδια χοντροαλεσμένα
2 κουταλάκια κανέλα ή 1 ξυλο κανέλλας
1/2 κουταλάκι γαρίφαλλο
Για το σιρόπι
1και1/2 κούπα ΖΑΧΑΡΗ
1και 1/2 κούπα ΜΕΛΙ ,
1και 1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές χυμό λεμόνι ή μια φλούδα για πιο έντονη γευση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε τα καρυδια την κανέλα και το γαρίφαλλο
2.Σε ενα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 2 βουτυρα
3. Βαζετε τα φύλλα 3-3 μαζί βουτυρώνοντας τα καλά ενδιάμεσα και πασπαλιζετε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των καρυδιών.
4 Τυλιγετε σε ρολά χωρίς να τα σφίξετε πολύ.
5.Κόβουμε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζ ουμε στο ταψί με τις κομμένες άκρες προς τα κάτω σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο.
4.Ψήνουμε στους 200°C 30'περίπου (μέχρι να ροδίσουν καλά).
Για το σιροπι τωρα
Βράζουμε το σιρόπι 5'-8' να δέσει και περιχύνουμε τα σαραγλί αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.
Τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να πιουν όλο το σιρόπι και να
κρυώσ ουν τελείως.
ΜΥΣΤΙΚΑ TIPS
1.ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΑΝΤΑ ΣΚΛΗΡΟ οχι μαργαρινη....
2.Τα καρυδια πρεπει να ειναι χοντροαλεσμενα..
3...για να πετύχετε τις ζαρες που κανει το φυλλο στο σαραγλι οταν τα τυλιγουμε τυλιξτε μαζι και μια βελονα πλεξιματος μόλις τυλίξετε τραβηξτε το ...
4.το βουτυρο θα το περιχυσετε πανω απο τα φυλλα δεν θα τα αλειψετε ..
5. Και παντα μην ξεχνάτε καυτο γλυκο.. κρυο σιροπι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ