Μήνυση κατά Τσίπρα για την παραχώρηση αεροδρομίων


Στη Βουλη διαβιβάστηκε δικογραφία σε βάρος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της  χώρας σε γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία.
AdTech Ad

Η δικογραφία, που εστάλη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχηματίστηκε μετά την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε Εισαγγελία της Βορείου Ελλάδος πολίτης.
Στην αναφορά υποστηρίζεται πως η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων - που έγινε σε ευτελές τίμημα- σε συνδυασμό με διάφορες αρνητικές παραμέτρους, όπως είναι η εκμετάλλευση τους προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τη μείωση του χρέους, παραβιάζει μεταξύ άλλων, τις επιταγές του Συντάγματος  για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.
Το τίμημα - κατά τη μήνυση - έπρεπε να είναι τουλάχιστον το δεκαπλάσιο, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κάθε έτος τουριστικής  κίνησης στην χώρα μας, η οποία αναμένεται κατά πολύ να αυξηθεί  τα επόμενα χρόνια.
Τέλος, καταλογίζεται στον κ. Τσίπρα ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο Ελληνικός λαός, όταν εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015 και παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».