Tσουχτερό χειμωνιάτικο κρύο, με ανέμους μέχρι 7 μποφόρ και λίγες βροχοπτώσεις

συννεφια λιμανι
Η ανάσα του χειμώνα βρίσκεται ακόμα στην… πλάτη μας, καθώς ο καιρός δεν λέει να ζεστάνει, ενώ είμαστε ήδη στα μέσα Μαρτίου. Ο καιρός σήμερα δεν θα παρουσιάσσει έντονα φαινόμενα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο το κρύο δίνει το στίγμα της ημέρας. Λίγες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια έως τους 16 με 18.
Πιο αναλυτικά:   
Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται: παροδικές νεφώσεις, το πρωί κατά τόπους ομίχλη και τις μεσημεριανές ώρες λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με ένταση, στο Ιόνιο 5 και στον Πατραϊκό 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι τους 16 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησο προβλέπεται καλοκαιρία με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18 βαθμούς.
Στην Κρήτη αναμένονται, παροδικές νεφώσεις, βοριάδες 6  με 7 μποφόρ και στη βόρεια Κρήτη λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία στα πεδινά, θα κυμανθεί από 9 μέχρι 16 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός προβλέπεται αίθριος, ενώ στις Κυκλάδες και στις Σποράδες θα υπάρχουν αρκετές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 6 με 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται κατά διαστήματα νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 15 βαθμούς. Στην ανατολική Εύβοια οι άνεμοι βορειοανατολικοί θα είναι ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ.
Στην Αττική θα έχουμε κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στην ανατολική Αττική ισχυροί και τα θερμόμετρα στην Αθήνα και τον Πειραιά θα δείξουν από 8 έως τους 14 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά και το μεσημέρι θα σημειωθεί μικρής διάρκειας βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ