Περιορισμένη η ορατότητα από την αφρικανική σκόνη

n
Σήμερα Κυριακή, ένα πέπλο αφρικανικής σκόνης έχει καλύψει τα ανατολικά και νότια της χώρας, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα. Οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως μέχρι και 10 μποφόρ, είναι η αιτία για τη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα.
Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΜΥ, Νικόλαο Ανδρίτσο, το πέπλο της σκόνης θα έχει διαλυθεί στην Αττική μέχρι αύριο το μεσημέρι, ωστόσο θα διατηρηθεί στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι και την Τρίτη. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε σχετική του ανακοίνωση, κάνει συστάσεις προς τους πολίτες για την καλύτερη προστασία τους.
Πιο αναλυτικά, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπάθειες, παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε δραστηριότητα και σωματική άσκηση σε υπαίθριους χώρους. Επιπλέον, τα άτομα που πάσχουν από άσθμα, μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ αν τα συμπτώματα επιμείνουν, συνιστάται να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους. Τέλος, σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.