Corriere della Sera: Η Ιταλία είναι έτοιμη να στηρίξει το αίτημα Τσίπρα για χαλάρωση λιτότητας

65FED29902A6CC47C08DBD17CA872B82
Με τίτλο «Η Ιταλία είναι πρόθυμη να περιορίσει τη λιτότητα», η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρεται στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα στο άρθρο ο συντάκτης αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η ελληνική κυβέρνηση θα βρει ανοιχτά αυτιά στην Ιταλία σε ότι αφορά το αίτημα ελάφρυνσης του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων, το οποίο έχει επιβληθεί ως αντάλλαγμα για τις βοήθειες που έχουν χορηγηθεί στην Αθήνα», για να προσθέσει ότι «όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε., με μόνη εξαίρεση ίσως, τη Γερμανία, ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος την Τρίτη θα υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος την ίδια ημέρα θα δει τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον, τις θυσίες που έχουν επιβληθεί, έναντι των 300 δισ. ευρώ που έλαβε από την διεθνή κοινότητα».
20100212corriere-della-sera
Η ιταλική εφημερίδα, υπογραμμίζει ότι «υπάρχει κατά συνέπεια, πλήρης διάθεση να μετριαστεί η λιτότητα, η οποία έχει αποδυναμώσει την οικονομική ανάκαμψη και υπό το φως της ελληνικής ψήφου, δείχνει ότι είναι μη αποδοτική και πολιτικά».