Με «λευκή απεργία» των Καραμανλικών απέναντι στη Ν.Δ του Σαμαρά μοιάζει το … τσουνάμι των αρνήσεων πολλών στελεχών που βρίσκονται στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει διαρρεύσει στους δημοσιογράφους ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, ενώ το ίδιο ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος, μέσω twitter. Στους δύο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή προστίθενται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται απρόθυμος να μπει στην μάχη των εκλογών, αλλά και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, που ενώ πριν από δύο μήνες «φλέρταρε» με την ιδέα της επιστροφής στη Ν.Δ, τελικώς δεν θα είναι υποψήφιος.
Το Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθεί τις κινήσεις της «Καραμανλικής» ομάδας και προσπαθεί να καταλάβει αν η απροθυμία είναι οργανωμένη, ή συμπτωματικού χαρακτήρα.
Την ίδια ώρα ορισμένα στελέχη κοντά στον Αντώνη Σαμαρά επιχειρούν να ανασκευάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις και διαρρέουν ότι πρόκειται για περιπτώσεις που δεν έχουν τύχη να βγουν βουλευτές και γι’ αυτό απέχουν από την εκλογική μάχη.
Οι διαρροές έχουν εξοργίσει τους Καραμανλικούς, ενώ από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή διευκρινίζεται ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται και πως πρόκειται για προσωπικές αποφάσεις των ίδιων των στελεχών που δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.
Από την άλλη πλευρά πολλά Καραμανλικά στελέχη έχουν εντελώς διαφορετική άποψη και κατηγορούν την ηγεσία Σαμαρά ότι επιχειρεί να αποψιλώσει το κόμμα από βουλευτές που κινούνται στην σφαίρα επιρροής του πρώην πρωθυπουργού, απαξιώνοντας και εξαπολύοντας υπόγειο πόλεμο εναντίον τους.
Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα είναι τα όσα έλεγε στο ienimerosi.gr κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή: «…με έχουν εντελώς απαξιώσει και μου δείχνουν με όλους τους τρόπους ότι δεν με υπολογίζουν… δεν θέλω σε αυτές τις εκλογές να είμαι υποψήφιος, ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Εγώ θα κάνω …αγρανάπαυση»
Άλλα στελέχη που έχουν «Καραμανλικό» πρόσημο κατηγορούν το επιτελείο Σαμαρά ότι στις εκλογές επιδιώκει να αναδείξει μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση ήττας, θα αποτελέσει ασπίδα για τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, απέναντι σε απόπειρα αμφισβήτησης του.