Λιλίκα Αρνάκη "Ζω με Πάθος"-Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση στη Στοά του Βιβλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου (βίντεο)

 

Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 12 το πρωί στη Στοά Του Βιβλίου στο Polis Art Cafe πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του Ανθολογίου της εικαστικού Λιλίκας Αρνάκη με μεγάλη επιτυχία με τίτλο "Ζω με Πάθος".
 

51 Εργα Τέχνης φιλοτεχνημένα από την ίδια συνοδεύονται από 51 ποιήματα γραμμένα από την ίδια σε μία πολύ όμορφη έκδοση.
Η εικαστικός μίλησε για όλα..για τα πιστεύω της σε σχέση με την τέχνη, τη ζωή ,τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις και για την τεχνοτροπία που ακολουθεί. 
Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ της εικαστικού και το κοινό.Τα έργα της είναι ανθρωποκεντρικά ,πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζεται ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξει όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου.Πρόσωπα πορτραίτα ανδρικά και κυρίως γυναικεία προβάλλουν μέσα από ετερόκλητα υλικά καμένες εφημερίδες, χαρτομάζες, άμμος, κόσκινο, τσουβάλι, λαζάνια  και περιοδικά που τα μετατρέπει σε γλυπτά, με την εξής δυνατότητα, αλλάζοντας σελίδα, να προβάλλεται άλλο έργο .
Στην απλότητα βρίσκεται η ομορφιά πέρα από τις λέξεις και τα συναισθήματα.

Οι σωστές αναλογίες και το βάθος, το φως και οι σκιές σ' ένα πίνακα είναι περιορισμένα από τον χώρο και τον χρόνο, είναι παγιδευμένα στο όμορφο-άσχημο.

 
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης τον είχε  η Δημοσιογράφος-Μουσικολόγος Ντίνα Κονταρίνη ενώ ομιλητές στο πάνελ ήταν :
o Eκδότης του "Ανάτυπο" Αχιλλέας Τριαντόγλου,ο Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε.Λ.Τ και εικαστικός Τέλης Λαδογιάννης και η Εικαστικός Ζέττα Γκουντέλα.  
 Λίγα Λόγια για τη Λιλίκα Αρνάκη
Η Λιλίκα Αρνάκη γεννήθηκε στην Κοκκινόγη Ελασσόνος Λαρίσης. 
Μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια.
Πάντα εργάζοταν για τη λύση του προβλήματος αξιοποιώντας τα εκάστοτε δεδομένα.
 Είναι άνθρωπος του ''ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ'' ανεξαρτήτως των περιστάσεων.
Πιστεύει στη δύναμη της αγάπης. Η αγάπη για προσφορά ,η υπηρεσία για το σύνολο, η καλοσύνη, η συμπόνια και πάνω από όλα η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό.  
 Εξαιρετική εικαστικός  αλλά και μία σπουδαία γυναίκα που γνωρίζει πολύ καλά την έννοια δύο λέξεων που τόσο αγνοούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας
ΑΓΑΠΗ-ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. 
Η Αστείρευτη εμπνευσή της, οι εικαστικές ξεχωριστές δημιουργίες της και η εκπληκτική προσωπικότητά της συνθέτουν το πάζλ του μεγαλείου της ψυχής της σπουδαίας μας εικαστικού  Λιλίκας Αρνάκη.
Από


 
Από αριστερά ο εκδότης του Ανάτυπον Αχιλλέας Τριαντόγλου,ο Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε.Λ.Τ και εικαστικός Τέλης Λαδογιάννης η Δημοσιογράφος-Μουσικολόγος Ντίνα Κονταρίνη η Εικαστικός Λιλίκα Αρνάκη και η εικαστικός Ζέττα Γκουντέλα
 
Σπούδασε μηχανικός εργάστηκε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
- Η τέχνη της ζωγραφικής και της χαρακτικής είναι το πάθος της. 
Είναι η βαλβίδα εξαέρωσης των συναισθημάτων της.
Τα πρώτα βήματα τα έκανε δίπλα στην Γαλλίδα Μ. Μαρρέλ και της χαρακτικής στο εργαστήρι του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Μαρία Πασσαλίδη.
Στο εργαστήρι της ΧΑΝΘ με τον κ. Τυρεκίδη. Δίδαξε για δεκαοκτώ συναπτά έτη Ελεύθερο Σχέδιο σε μαθητές των ΙΕΚ και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στο έργο της πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζεται ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξει όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου.


Aυτή την περίοδο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ανάτυπο" το Ανθολόγιο της με τίτλο "Ζω με Πάθος" το οποίο περιλαμβάνει  51 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από την ίδια τα οποία συνοδεύονται από 51 ποιήματα της εικαστικού  Λιλίκας Αρνάκη.
Από αριστερά Ντίνα Κονταρίνη,Λιλίκα Αρνάκη,Χαρά Αννίνου

Δείτε το βίντεο
 
Πριν από λίγο καιρό έγινε η  παρουσίαση του βιβλίου της στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους οι:  Μιχάλης Μιχαλάκης Πρόεδρος Εικαστικών Διώνης,η βραβευμένη εικαστικός Ρούλα Πάππας Τσιώτα ,η Χαρά Αννίνου μέλος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca,η γλύπτρια Βιβή Πανταζή Ευδαίμων

                                 Μιχάλης Μιχαλάκης-Βιβή Πανταζή Ευδαίμων




 
 Θα κρατήσουμε για επίλογο της παρουσίασης μας προς τη εικαστικό δημιουργό κ Λιλίκα Αρνάκη τα λόγια της

"Για μένα ο δυσκολότερος αγώνας που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος είναι να είναι ο εαυτός του,
σε ένα κόσμο που πασχίζει καθημερινά να σε κάνει ίδιο με όλους τους άλλους
Θα παραμείνω ένα ιδιαίτερο πρόσωπο, να ανήκω στους λίγους και να μιλάω με πολλούς.
Λ.Α"