Βοηθός επιτελάρχη με εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Μ.Σφακιανάκης


Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη μετά την αποδοχή της προσφυγής του για ακύρωση της μετάθεσής του στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

AdTech Ad

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από το αρχηγείο με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.
Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο υπουργός από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα την οποία έχουν αφήσει ελεύθερη οι αγρότες από την ελληνική πλευρά αλλά παραμένει κλειστή από την πλευρά της Βουλγαρίας.
Σε ότι αφορά την υπόθεση του κ . Σφακιανάκη πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.
Νωρίτερα η κυβέρνηση διευκρίνιζε πως η αναστολή της απόφασης οφείλεται σε διαδικαστικούς-νομικούς λόγους και όχι πολιτικούς, ότι δεν ανεκλήθη δηλαδή η μετακίνηση Σφακιανάκη λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Θα εδημιουργείτο άλλωστε μείζον ζήτημα για τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, ο οποίος το πρωί στη Βουλή είχε καταλογίσει στον κ.Σφακιανάκη ότι η μεγαλύτερη προσφορά του ήταν στις δημόσιες σχέσεις και είχε διαμηνύσει ότι δεν είναι δυνατόν αξιωματικός να παραμένει στην ίδια θέση επί 20 χρόνια.
«Η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις» είπε ο κ. Τόσκας. Ο αναπληρωτής υπουργός αντέκρουσε, μάλιστα, τους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη που χαρακτήρισε «ακατάληπτο ανοσιούργημα» την απομάκρυνση Σφακιανάκη. «Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε» είπε στον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ ο κ. Τόσκας και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρηση επηρεασμού των κρίσεων της Αστυνομίας. «Το προσωπικό ασφαλείας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Τόσκας. «Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι η ιδιοκτησιακή αντίληψη έχει παρέλθει;» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για το γεγονός ότι ο κ. Σφακιανάκης παρέμενε επί 20 χρόνια στην ίδια θέση.