H Σπουδαία Εικαστικός και Πρέσβειρα Πολιτισμού της U.N.E.S.CO Ρούλα Πάππας Τσιώτα εξηγεί πως:"Ο Βυθός είναι συνεργός ενέργειας και μεταλλαγής είναι βίωμα ζωής και έχει ορατούς κύκλους όπως ακριβώς και η ζωή μας"



Είναι απόγευμα Πέμπτης έχουν ξεκινήσει   οι Αλκυονίδες μέρες ,και καθώς οδεύουμε στο τέλος  του πρώτου μήνα του 2016 κάθομαι και αναπολώ  το καλοκαίρι ...αναπολώ τη θάλασσα....



Τη θάλασσα που τόσο αγαπάμε όλοι! 





60Χ80 Ακρυλικό -Αυτό το έργο βρίσκεται στο Θωρηκτό Αβέρωφ που πλέον ειναι Μουσείο 


Αλλά παραπάνω από εμάς την αγαπάει η σπουδαία μας εικαστικός κα Ρούλα Πάππας Τσιώτα που την απεικονίζει με τρόπο σπουδαίο και θαυμαστό μέσα από τα έργα της.



Όπως καταλάβατε ο πρόλογός μου είναι η αφορμή για να σας συστήσω τη σπουδαία μας εικαστικό τη σπουδαία Ελληνίδα που εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα και στο Εξωτερικό.



Η Ρούλα Πάππας Τσιώτα είναι Ελληνοαμερικανίδα γεννημένη στο Ντάλας του Τέξας, των Η.Π.Α.  και έχει  Κρητική Καταγωγή .  



Το πρώτο σημάδι του ταλέντου της φάνηκε όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής στην Αμερική. 



Μετά το πέρας των Πανεπιστημιακών σπουδών της στη Νομική και τα Οικονομικά αφιερώθηκε στη ζωγραφική κοντά στους δασκάλους  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, και ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ. 



Στη συνέχεια μπήκε στη περίφημη Σχολή Καλών Τεχνών του διακεκριμένου ζωγράφου   ΜΠΟΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ και  ειδικεύτηκε στην τεχνική του παστέλ. 



Ακολουθούν ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και δημιουργίας της Αίθουσας τέχνης GALLERY 1 για μια δεκαετία και σήμερα συμβάλλει στην προώθηση και τον Συντονισμό εικαστικών events των art selected works. 



Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδας  και του Παγκόσμιου Συνδέσμου Τέχνης της U.N.E.S.C.O καθώς και πολιτιστικός εκπρόσωπος Νέας Σμύρνης στον όμιλο για την  U.N.E.S.C.O   Τ.Λ.Ε.Ε

 



Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και Αμερική.  



Η Βραβευμένη της συλλογή με θέμα τον βυθό εκτίθεται μόνιμα στον ιδιόκτητο της χώρο τέχνης Gallery 1 στον Άγιο Σώστη στη Λεωφόρο Συγγρού



Μιλώντας η σπουδαία μας εικαστικός για τα έργα της λέει :

 "Οι εικαστικές αναζητήσεις μου εχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα" . 

 "Δεν παρουσιάζω μόνο ένα πλάνο του βυθού αλλά δίνω και την ψυχική διάσταση αυτή που αποκομίζω από τη μελέτη μου χρόνια τώρα με θέμα το βυθό."


"Ο Βυθός είναι συνεργός ενέργειας και μεταλλαγής  είναι βίωμα ζωής και έχει ορατούς κύκλους όπως ακριβώς η ζωή μας. Παρουσιάζει ομοιότητες με το διάστημα και τη ζωή των ανθρώπων."


Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν ακριβώς ένα χρόνο  η Αμερικανική Πρεσβεία στα πλαίσια του πολιτιστικού της προγράμματος ΑRT  EASEL 2015 σε ένδειξη τιμής για την δημιουργική αξία των καλλιτεχνών πολιτών της παρουσίασε τη νέα ατομική έκθεση της γνωστής Ελληνοαμερικανίδας εικαστικού Ρούλας Pappas- Tσιώτα.
Η εικαστικός  Ρούλα Pappas Tσιώτα  εκθέτει  στην Αμερικανική Πρεσβεία.
Η εικαστική κατάθεση αποτελείται από μία συλλογή 20 έργων χαραγμένων με χρυσό και ασημί μελάνι. 
  Η συμβολική σημασία του θεματικού αντιπροσωπεύεται με την αναπαράσταση του σταυρού ως σύμβολου της πίστεως, δύναμης ελπίδας και προστασίας για αυτούς που αναζητούν το εσωτερικό του φως και προέλευση μέσα από το χρόνο.
Η συλλογή έχει παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κτίριο Κωστή Παλαμά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλαξίας του Δήμου Νέας Σμύρνης καθώς και στο Ζάππειο Μέγαρο στην έκθεση  Βυζαντινής Εικαστικής Τέχνης με θέμα “Φως Τέχνης Ανέσπερον”.
 
Για την συγκεκριμένη ενότητα των συνθέσεων της Ρούλας Pappas Τσιώτα ο θεωρητικός- ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς σε κριτική αναφορά του επισημαίνει:
”……Στους πίνακες διαφαίνεται το ταξίδι της ψυχής προς τη φύση του θείου στοιχείου. Με ευχέρεια προσέγγισης η καλλιτέχνιδα εμβαθύνει στην πνευματικότητα της ύλης και καθοδηγεί  την έμπνευση της σε χρωματικές  και σχηματικές μάζες που αποκαλύπτουν το μεγαλείο της πίστης. Η σκεπτόμενη συναλλαγή της συνειδητοποιημένα γίνεται αποδεχτή από τον κάθε θεατή πού εμβαθύνει στη λατρευτική διεργασία της απέναντι στη τέχνη ενώ παράλληλα  αναγνωρίζει ευπρόσδεκτα τον εσωτερικό λυτρωτικό βιότοπο της δημιουργού…..”


Η σπουδαία εικαστικός μας μιλάει για το πως αντιλαμβάνεται τη μοναξιά της δημιουργίας.."Πρέπει να έχουμε παρατηρητικότητα επιβάλλεται η μοναξιά να μην μας αφομειώνουν τα ορατά καμιά φορά η ησυχία στον άνθρωπο ειναι απαραίτητη για να μπορεί ο δημιουργός να μην ξεχνάει  απο που ήρθε και κυρίως το που πάει.


Και συνεχίζει τονίζοντας πως.. "Στην Τεχνη δεν προκαθορίζεις το αποτέλεσμα αλλά μπορείς να προκαθορίσεις την έναρξη ..την εκκίνηση"!



 Η Ρούλα Πάππας Τσιώτα  έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο τέχνης που περιέχει αναφορές για τα έργα της από σημαντικούς κριτικούς τέχνης  και δημοσιογράφους στην  Ελλάδα και την Αμερική όπως οι :   Nίκος Αλεξίου,Λεόντιος Πετμεζάς,Φαίη  CARVER, Κυριάκος Βαλαβάνης  , EVA DELAVINIA, Βάσος Κουντουρίδης,Κάτε Αργυράτου,Αρετή Νικία,Ελένη Χορεάνθη,Κώστας Μπογδού ο Πρέσβης της Πολωνίας Ευστράτιος Μαυρουδής 

Ένας σημαντικός άνθρωπος μια σπουδαία εικαστική δημιουργός με πολύ σπουδαίο έργο.
Για όσους θέλετε να γνωρίσετε από κοντά τη σπουδαία εικαστικό  μπορείτε αυτή την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου καθώς  θα βρίσκεται στο Κολωνάκι στον Ελληνογαλλικο Σύνδεσμο .  Είναι υπεύθυνη της διοργάνωσης  για το Τριήμερο Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης με εικαστική έκθεση Ζωγραφικής, Εκπαιδευτική Διάλεξη &  Μουσικοποιητική Βραδιά με Θεατρικό Δρώμενο στον ΕλληνογαλλικόΣύνδεσμο,Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος  όροφος,Αθήνα στις 2, 3, & 4  Φεβρουαρίου 2016 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το  κοινό
 Tα Πολιτιστικά δρώμενα τέχνης τελούν υπό  την Αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και του Μουσείου Βορρέ 
(Αναλυτικό πρόγραμμα γα το 3ήμερο εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε εδώ : ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: 2-3-4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 (ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)


http://pappastsiota.wix.com/argy


Κ.Κοντ